Szövegíró toborzó

Komolyan gondolod, hogy az írással akarsz foglalkozni?

Komolyan gondolod, hogy pénzt is akarsz a szövegírással keresni?

Komolyan veszed az írást és készen állsz a megrendelők által adott szövegírói feladatokat teljesíteni?

A RitArt Academy, három évnyi íróképzés után, 2016. májusában indította el a nálunk tanult jobb agyféltekés kreatív írókat felkarolva a szövegírás szolgáltatását, és rögtön a szövegírók élvonalába írtuk magunkat a kezdetben 129, de általában folyamatosan 150 írót felölelő kreatív írói csapatunkkal.

2021-től már van lehetőség arra is, hogy olyanok csatlakozzanak a szövegíró csapathoz, akik nem vettek részt RitArt íróképzésen korábban. Annyi a különbség a jobb agyféltekés tréninget végzettek és a nem végzettek között, hogy akik voltak nálunk jobb agyféltekés kreatív írás képzésen, azoktól egy próbafeladatot kérünk, akik viszont nem voltak, azoktól kettőt :). Azt hiszem, ez vállalható így a kezdeteknél. (A próbafeladatokat referenciaként használjuk fel olykor, tehát nem lesz elég régi cikkedet elővenni, újat kell írnod.)

Hogyan kell elképzelni ezt a szövegírás dolgot?

A szövegírás szolgáltatást megrendelők kívánságai igen vegyesek és változatosak, sőt, izgalmasak! A rövid, linkajánló szövegektől kezdve, a hosszú, tartalmas szakcikkekig, sőt, Wikipédia szócikkekig mindenfélét írtunk már, így a RitArt Szövegírói munka változatos lesz számodra, ha te is szeretnél íróként hozzánk csatlakozni.

A kreativitást most majd nem pontosan abban az értelemben kell majd használnod, ahogy azt a jobb agyféltekés tréningeken tanultad (ha részt vettél ilyenen), mert a megrendelők részéről konkrét kívánalmak szereplenek egy-egy szövegnél, tehát nem bízhatod az egészet majd a jobb agyféltekéd isteni szikrájára, hanem azt és úgy kell írni, ahogy azt a megrendelő megkívánja – mindemellett persze utánozhatatlan stílusban, különlegesen egyedi, irigylésre méltó minőségben.

A megrendelők pontos paramétereket megadva adják le a szövegigényüket, és ezek alapján írjunk meg mi pontosan olyanra, amilyenre ők elvárják. A megrendelést olykor heteken át tartó egyeztetés előzi meg, tehát mire eléd kerül a megírandó feladat, addigra már nem lesznek kérdések, a feladat éppen ezért nagyon konkrét lesz.

Kik tudnak a leginkább érvényesülni a RitArt Szövegírói csapatban?

Azok, akik ezt az egészet tényleg komolyan gondolják, és elhivatottak az iránt, hogy önmagukra ténylegesen íróként, kreatív íróként gondoljanak. Mi ehhez minden segítséget megadunk számotokra, hogy ebben ki tudjátok teljesíteni magatokat, de az már most biztos, hogy a leggördülékenyebben csak azokkal tudunk együtt dolgozni, akik ténylegesen aktívak akarnak lenni.

Vannak, akik hobbiból írnak velünk, hogy egy kis zsebpénzt keressenek ez által, és vannak, akik a nagyüzemi lendületben hisznek :). Lesz lehetőséged kiteljesedni, ha akarsz. De a sült galambot senki nem fogja a szádba tenni.

Milyen jellegű szövegeket kérnek a megrendelők?

Általában kulcsszóoptimalizált cikkeket kérnek a honlapjukra, de ugyanilyen gyakori még a termék (és kategória) leírás a webshopok számára. Értékesítési és marketing szövegeket is sokat kérnek – landing oldalak, értékesítési levelek, hirdetésszövegek -, és most már kifejezetten nagy volument jelentenek a komplett weboldal-újraszövegezések is. Tanulmányok, letölthető anyagok tekintetében is nagy az igény, a legváltozatosabb témákban: műszaki, tanácsadói, pszichológiai, egészségügyi, kereskedelmi területeken írtunk legutóbb ilyeneket.

A leglényegesebb: te rejtve maradsz,  mint minden szövegíró. Sem a magad élettapasztalatait nem szőheted bele a szövegbe egyes szám első személyben, sem pedig a neved nem fog szerepelni sehol.

A szerzői jogaidat senki nem vitatja el, de a szöveg felhasználási jogai nem a tiéd lesz, hanem a megrendelőé. Te sehol nem publikálhatod a szöveget, és nem is beszélhetsz róla, hogy te írtad, hiszen te az írásodért pénzt fogsz kapni. Szolgáltatást nyújtasz majd kreatív íróként, aminek az ellenértékét pénzben kapod meg – egyszeri díjként -, nem elismertségben, sem jogdíjként.

Ha ezekkel a feltételekkel tudsz azonosulni, tudod vállalni azt, hogy ezekért az írásokért nem hírnevet, hanem pénzt kapsz, és AKARSZ is így szövegírással pénzt keresni, akkor az alábbi űrlap kitöltésével tudsz jelentkezni a projektbe.

A jelentkezés folyamatos! Mi mindig a bővülésre tesszük a hangsúlyt, tehát olyan nincs, hogy erről lemaradtál! Amíg ez az oldal él, addig lehet írónak jelentkezni!

Játékszabályok, amiket minden pillanatban be kell tartanod majd:

1.) Az ügyfél az első, ő a legfontosabb.

2.) Az ügyfél igénye a legfontosabb. Minden megrendelést egy koordinátorunk gondoz, tehát mire eléd kerül a feladat, mind tartalmilag, mind stratégiailag egy jól átgondolt szöveggel lesz majd teendőd. Nem kell feltalálnod a meleg vizet, nem kell többet adnod, mint amit a vevő kér, hanem AZT kell adnod, de a lehető legmagasabb szövegminőséggel, az írói munkába természetesen a szívedet-lelkedet beleszőve.

3.) Tilos a másolás, a máshonnan adaptálás, az összeollózás, az átírás. Erre egy kivétel lehet: ha az ügyfél kifejezetten ezt kéri.

4.) Nem viheted bele az írásokba a saját élettapasztalatodat, a saját történeteidet, a saját szubjektív meglátásaidat – kivéve, ha az ügyfél kifejezetten ezt kéri, de nem szokták ezt kérni, ezt most mondom.

5.) Bár a jobb agyfélteke nagyvonalú a helyesírást és az elütéseket illetően, ez most sajnos nem játszik, tehát írás utána elő kell venned a bal agyféltekédet, és helyesírásilag, mondattanilag tökéletesre kell csiszolni a szöveget.

6.) A szövegeidet lektoráltatjuk, és minden hibáról visszajelzést kapsz. Ez nem kritika, ez a tények felsorolása. Kéretik tanulni belőle – és persze mások hibáiból is lehet.

7.) Munka mindig van, és a nagyon aktív írók elég szépen tudnak keresni a RitArt csapatban.

8.) A legaktívabb íróinknak online továbbképzéseket tartunk, hogy még több féle szöveget tudjatok írni (például értékesítési szöveget, hírleveleket, tanulmányokat, stb.). Így még több pénzt kereshettek majd. Ezek a továbbképzések teljesen ingyenesek természetesen.

9.) Az ügyfelekkel nem fogod tartani a kapcsolatot. Az írásaidat egy zárt szerkesztőségi rendszerben töltöd majd fel, a többi már nem a te dolgod lesz 🙂

10.) Ha angolul tökéletesen írsz – van diplomád erről, vagy évek óta külföldön élsz és jól megtanultál angolul írni is, akkor külön angol nyelvű szövegírásban is számítunk rád!

11.) Minőségbiztosítási rendszerünk van, minden minőségbiztosítási alapelvet magadévá kell majd tenned, és a gyakorlatban használnod is kell.

Szóval a kérdésem az: akarsz RITART szövegíró lenni?

Jelenleg 150 szövegírónk van, és alig bírjuk a határidőket, annyi a megrendelés. Minél többen vagyunk, annál erősebbek leszünk! Tudod, nekem nem az a célom, hogy eldolgozgassunk. Legyünk mi a világ legütősebb írócsapata!
Jelentkezz, a többi tennivalót – tesztfeladatot – emailben kapod!

Név*
Email*


szövegíró toborzó