Google Cégem

Google Cégem új vállalkozás felvitele

Hogyan tudsz megjelenni a cégeddel egy igazán impozáns pozícióban a Google keresőben? 

A Google Cégem szolgáltatással. A Google ingyenes lehetőséget biztosít a cégeknek arra, hogy növeljék a bizalmat a vállalkozásuk iránt, és nagyon ajánlott élni ezzel a lehetőséggel. Ha van egy fél órád az alábbi 17-18 lépés gyors elvégzésére, akkor mire kihűl a kávéd, már készen is lehetsz a csodálatos, új Google Cégem profiloddal a vállalkozásod számára!

Így csináld a Google cégem beállítást!

Kezdd azzal, hogy megnyitod ezt a linket:

https://www.google.com/intl/hu_hu/business/

Google Cégem nyitóoldal
Google Cégem nyitóoldal

Kezelés most, vagy Bejelentkezés gombra kell kattintani.

Ha olyan fiókkal vagy épp aktív, ami ezen a felületen még sosem járt, akkor rögtön ide fog dobni:

https://business.google.com/u/2/create/new

Google Cégem új vállalkozás felvitele
Google Cégem új vállalkozás felvitele

 

Ha olyan fiókkal vagy éppen aktív, aminek már volt korábban köze Google Cégem fiókhoz, akkor egy kevésbé letisztult, és talán ismerős felületre visz át, és itt az új Vállalkozás hozzáadása gombot kell majd választanod.

Google Cégem új vállalkozás felvitele meglévő fiókból
Google Cégem új vállalkozás felvitele meglévő fiókból

 

Bármi is a kiindulási pont, minden ugyanoda visz, csak az url-ek dinamikusan változnak a böngészőben, de ezt pl. okostelefonon nem is észleled, asztali gépen lehet ezt inkább követni.

Google Cégem új vállalkozás felvitele
Google Cégem új vállalkozás felvitele

 

Alapvetően azt javaslom, hogy ténylegesen a céget vidd fel kezdésként, tehát ne valami fantázianévvel indíts, pláne ne erőltesd a kulcsszavazott Google Cégem profilokat rögtön a nulláról!

Google Cégem új vállalkozás hozzáadásának első lépése
Google Cégem új vállalkozás hozzáadásának első lépése

 

A rendszer egyesével végigléptet az alap beállítási folyamaton. Bárhonnan vissza is lehet lépkedni (bal fölső sarokban egy nyíllal).

Google Cégem új vállalkozás üzleti kategória megadása
Google Cégem új vállalkozás üzleti kategória megadása

 

Folyamatjelző is mutatja, hogy mennyi van még hátra az elvégzendő lépésekből.

Ennél a résznél kell megadni az üzleti kategóriát, ami nehezebb, mint elsőre gondolnánk, főleg, ha több mindennel is foglalkozol, viszont a jó hír az, hogy most itt csak egyet kell megadni és később ez még bővíthető lesz. Hála istennek, a Google-nél tudják, hogy egy cég több mindennel is foglalkozhat.

A következő lépésnél be lehet állítani, hogy van-e olyan hely, ahol ügyfeleket fogadsz.

Google Cégem ügyfélfogadás beállítás
Google Cégem ügyfélfogadás beállítás

Ha kiválasztod, hogy Igen, akkor a következő kép fogad:

Google Cégem cím megadás
Google Cégem cím megadás

Itt beállíthatod a pontos címet.

Következik az a rész, ami arról szól, hogy végzel-e kiszállításokat, illetve létezik-e olyan terület, ahová kiszállsz szolgáltatni.

Google Cégem kiszállítás, kiszállás beállítás
Google Cégem kiszállítás, kiszállás beállítás

Ha az Igen-t jelölöd meg, akkor a következő képernyőn be tudod állítani a szolgáltatási területet, de ezt később lehet bővíteni is és módosítani is, és egyébként ennél a lépésnél nem is kötelező válaszolni, de javaslom az azonnali válaszadást, mert a teljes cégprofilban majd nagyon könnyű lesz elveszni…

Google Cégem szolgáltatási terület megadása
Google Cégem szolgáltatási terület megadása

Jön az általános kapcsolatfelvételi adatok megadása, úgy mint telefonszám, weboldal. Ha még nincs weboldal az nem gond, be lehet pipálni, hogy ha még nincs olyanunk. Mindenesetre telefonszám legyen!

Google Cégem kapcsolatfelvételi adatok
Google Cégem kapcsolatfelvételi adatok

Ezek után, ha minden jól ment, akkor jön egy ilyen visszaigazoló oldal, miszerint a cégfiókot kezelheti majd az aktuális email fiókod, és igazából senki más, akinek nem adsz hozzáférést. Ez a fázis jelzi, hogy megkezdődött a háttérben egy ellenőrzési procedúra, ami elég gyorsan le szokott zajlani, főleg, ha már olyan fiókkal próbálkozol, aminek van előélete a Google-nél, tehát gyorsan meg tudja állapítani rólad az algoritmus azt, hogy megbízható vagy.

Google Cégem visszajelzés
Google Cégem visszajelzés

A További információk linken egy csomó hasznos infót lehet találni arról, hogy milyen jogosultságaid lesznek.

A Tovább gombra kattintva még további beállítások várnak – miközben zajlik az ellenőrzés is a háttérben -, például a nyitvatartás idejének megadása.

Google Cégem nyitvatartás megadása
Google Cégem nyitvatartás megadása

Aztán a Google cégem felajánlja, hogy fogadj üzeneteket az ügyfelektől. Mindenképp érdemes beállítani, ha tényleg ügyfeleket akarsz. 🙂

Google Cégem üzenetváltás engedélyezése
Google Cégem üzenetváltás engedélyezése

Ezek után következik a legkreatívabb rész: a lehetőség arra, hogy bemutasd a vállalkozásodat a potenciális érdeklődőknek.

Google Cégem bemutatkozás megírása
Google Cégem bemutatkozás megírása

Használd ki a rendelkezésre álló helyet és mondj el mindent, amit fontosnak tartasz! Inkább tájékoztató jellegű legyen a szöveg, mintsem túlmarketingezett!

Ha több mindennel foglalkozol, azt is írd le szépen, nem szégyen az, ha sokoldalú vagy! 

750 karaktered van az itt történő rövid bemutatkozásra.

Ha ezt a részt sikeresen teljesítetted, akkor következik a képek feltöltése.

Google Cégem képek feltöltése
Google Cégem képek feltöltése

Tapasztalatom szerint a Google mindennél jobban szereti a fotókat és képeket a Google Cégem fiókokban, tehát ha ki is hagyod ezt a lépést, később rendszeresen gondoskodj képek feltöltéséről, mert azt imádni fogja a Google és általuk a cégedet is. 

A következő lépésben elérkezünk a Google hirdetés létrehozásának lehetőségéhez. Ezt inkább hagyd ki itt, mert sokkal jobb, ha csinálsz egy külön Ads fiókot és onnan kezded el menedzselni a cég hirdetéseit.

Google Cégem hirdetés - kihagyása
Google Cégem hirdetés – kihagyása

Tehát itt a Kihagyás gombot érdemes inkább választani.

A céged részletes szerkesztését a Google Cégem rendszerében csak külön jóváhagyás után lesz lehetőséged elvégezni, tehát addig várni kell.

Google Cégem újabb visszaigazolás
Google Cégem újabb visszaigazolás

Aztán egy végső lépésben meg is mutatja neked, hogy hogyan fog kinézni az oldalsávban a céged profilja, de ezt ilyenkor még csak az oldal kezelője látja ilyen formán, mindenesetre másoknak is majd így fogja megmutatni. Ha már rutinos rókának számítasz, és például tényleg a cégedet vitted fel, amelynek adatait a Google a nyilvános cégjegyzékekben is tudja ellenőrizni, akkor igazából percek alatt elkészülhet már a publikus cégfiók is.

Google Cégem még nem publikus
Google Cégem még nem publikus

Google Cégem levélben küldött kód

Ezzel a 17 lépéssel még nem biztos, hogy készen vagy egyébként, mivel lehetséges, hogy egy levelet is fog majd később postán küldeni a Google, amiben egy kód lesz majd, amit meg kell adnod a levélben található linken. 

Tehát a Google fizikailag is ellenőrzi a címek és a címzettek helyességét, meglétét, és lehetséges, hogy csak utána lesz nyilvános a cégprofil. 

A levelet a Google napok alatt kiküldi, tehát légy résen, nem heteket kell várni erre a lépésre majd, mint ahogy azt sokan hiszik.

Addig is a profilt közben fel tudod töltögetni adatokkal:

Google Cégem további beállítási lehetőségek
Google Cégem további beállítási lehetőségek

Google Cégem értesítések emailen

Természetesen mindenről a profilhoz tartozó gmail fiókon keresztül, emailben fognak majd értesíteni, és arra kapod a statisztikákat is az érdeklődőkről a jövőben.

Emailben fog érkezni a céges fiók jóváhagyásáról egy levél, amiben lesz majd egy További információ >> link is.

Ez majd ide vezet: https://support.google.com/business/answer/7091

Innen eléred majd a vállalkozásodat is, meg adnak egy csomó hasznos tippet arról, hogy hogyan jelenítheted meg a cégedet előkelő pozícióban a keresőben.

Ismét utalnék arra, hogy érdemes rendszeresen frissítgetni a cégprofilt, például kedvcsinálót feltenni a cikkekhez, képeket feltölteni és úgy egyébként gondozgatni a fiókot, hogy még véletlenül se tűnjön elhagyatottnak.

Minden héten nyisd meg legalább egyszer, mert az elhagyatott Google Cégem fiókokat végül nem fogja megjeleníteni az érdeklődőknek!

Az ügyfeleket kérd majd meg, hogy adjanak véleményt a vállalkozásodról, de ezzel vigyázz, hogy hogyan kéred, mert elég egy nem megfelelő szóhasználat és lepontozzák a céget, pedig egyébként elégedettek :).

Majd erről egy másik cikkben külön írok, hogy hogyan érdemes a véleményeket kérni.

Ha elakadsz a Google Cégem regisztrációval vagy a beállításokkal, akkor szólj, szívesen segítek!

Vidi Rita

Posted on: 2022-10-13, by :