12 tipp, hogy hogyan írj magadnak szövegeket

Szövegírás tippek

Teljesen érthető, ha valaki magának szeretné írni a szövegeit, sőt, azt kell, hogy mondjam, hogy ez a természetes hozzáállás. Ennek több haszna is van:

 • Ha valaki szöveget ír valamiről – főleg, ha az egy konkrét szakterülettel kapcsolatos –, akkor fejlődik azon a szakterületen akkor is, ha korábban lövése sem volt róla. Egy szakember, szakértő, szolgáltatóiparban tevékenykedő vállalkozó számára elengedhetetlen, hogy maga írja a weboldala szövegeinek egy részét, mert az által önmaga szakmai kompetenciáját is fejleszti, megkérdőjelezhetetlen szintre emelve a hozzáértését, amitől megnő az önbizalma, és ez sugározni fog az ügyfelei irányába is.
 • A saját magunk által írt szövegeinkbe bele tudjuk vinni a személyes varázsunkat, amitől egyedivé és teljesen utánozhatatlanná válnak az írásaink, ami a márkánk felismerhetőségét javítja nagyban.
 • A rendszeres publikálás segíti a kreativitás kibontakozását olyan módon, hogy bár minden írás egy kis láncszem, de sok-sok elkészített írás nem sok-sok láncszem összessége lesz, hanem egy komplett rendszerré fognak összeállni, olyan hatást keltve az adott piacon, amiről egyetlen statikus weboldal sem álmodhat.

Szóval, magunknak írni nagy előny, és főleg kezdő vállalkozók számára szinte kötelező elem is, de még a tapasztalt öregrókák – akiknek már tele van a naptáruk ügyfelekkel – is érdemes időről-időre elővenni ezt a lehetőséget, havonta legalább egyszer.

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

De valljuk meg őszintén: nem mindenki számára könnyű az írás, és nem azért mert ne lennének meg hozzá a képességei – hiszen Írni bárki tud –, hanem azért, mert egyrészt nem mindenki számára elég 20 perc megírni egy cikket és utána feltölteni, publikálni az oldalra, kiposztolni a FB-ra, hiszen a többség számára ez a tevékenység sokkal inkább mérhető hosszú órákban, mint percekben.

Mindenkinek van napi 2 óra szabadideje, csak nem biztos, hogy egyben… 5 perces darabokban meg tényleg nem könnyű konzekvens tartalmat elkészíteni.
Most mutatok néhány pofonegyszerű trükköt, amivel sok-sok szöveget tudsz magadnak írni, ami főleg kezdő vállalkozók esetében nagyon előremutató taktika.

Hogyan írhatsz magadnak jó sok szöveget? Néhány nem konkrétan szövegírói tipp, de meglátod, ezek is mennyire fontosak!

 

 • A szövegírás nagyon fárasztó tevékenység, mert bár látszólag ülsz, de közben az egész test dolgozik, az agyról nem is beszélve. Ezért ne erőltesd a szövegírást akkor, ha már annyira fáradt vagy, hogy legszívesebben csak zombulnál a tévé előtt, mert nem lesz benne köszönet, ha félhullaként írsz.
 • Kelj reggel korábban! Nagyon sokan szeretnek éjjelente molyolni a gépnél, főleg, ha a család már elcsendesült végre, és a kutya is behúzódott a vackába, de hacsak nem délben keltél, az éjszakai kreatív folyamatok nem ugyanazok, mint nappal, ugyanis a bal agyféltekéd biztosan nagyon fáradt lesz addigra. Éjszaka azért szeretnek olyan sokan molyolni, mert jobb ÉRZÉS számukra, hiszen ilyenkor a jobb agyféltekéjük aktív. De inkább szokj rá arra, hogy nappal legyen aktív mindkét agyféltekéd egyszerre, mert az a legjobb megoldás.
 • Használj agyfélteke integráló gyakorlatokat – ebben a könyvben találsz útmutatókat –, és azonnal fordíts ezt teremtő-alkotó energiává.
 • Igyál sokat! Nem mondok olyan számot, amit mindenhol olvashatsz, hogy igyál napi 3 liter vizet, mert az a tuti – kíváncsi lennék, miért tuti ez a szám ugyanúgy egy 50 kilós embernek, mint egy 150 kilósnak… –, hanem azt mondom, hogy NE LEGYÉL SZOMJAS! Legyen melletted a kedvenc italod – kávé, tea, kakaó, üdítő, akármi -, plusz kis üvegben tiszta víz IS. El fog fogyni minden, mert az agyad ilyen munkáknál szomjas :).
 • Hallgass zenét! Az agyintegrálás után segít fenntartani az integrációt. Önmagában inkább a jobb agyféltekét dominálja, de ugyebár az íráshoz a balra is szükség van, tehát előbb agyintegrálás kell, majd zenehallgatás, folyamatosan.
 • Ha nincs lehetőség zenehallgatásra, akkor valami olyan helyet válassz, ahol nem beszélnek közvetlenül melletted, amire oda kellene figyelned…
 • Írj meg egyhuzamban annyi szöveget, amennyit csak bírsz! Ha készen vagy egy cikknyi anyaggal, és van még benned lendület, akkor ne hagyd abba, kezdj bele új írásba, hátha annak is a végére tudsz érni!
 • Ha netán nem tudnád befejezni az írást, mert valami megakaszt, vagy egyszerűen elfáradsz, akkor mentsd el a szöveget, és NE ZÁRD BE! Hagyd megnyitva, hogy lásd később is, itt még feladat van. Ha kell, írd fel magadnak valahová, hogy „cikket befejezni”.
 • Alakíts ki rutint: reggel a készülődés közben már kezdj el azon gondolkodni, hogy miről akarsz írni, aztán az írás legyen az első dolgod még az előtt, hogy megnéznéd az emailjeidet, vagy visszahívnád az üzenetet hagyókat. Nagyon nagy a türelmetlen ügyféljelöltek vonzereje, de a szövegeiddel több ÉVRE elegendő muníciót halmozol fel az online marketingben, míg egy-két email megválaszolása pont csak arra elég, hogy belesodródj a mókuskerékbe. Legyen fontosabb a szövegírás mindennél, mert ebből lesznek jövő héten, jövő hónapban, jövőre, és 4-5 év múlva az ügyfeleid, hogy te mondjuk reggelente cikkírással kezdtél!
 • Ne molyolj túl sokat a javítgatásokkal, pláne ne tedd félre az írást azért, hogy MAJD egyszer átolvasod a nap folyamán. Nem fogod, el fogod felejteni! Olvasd át MOST AZONNAL kétszer, javíts ki minden hibát, amit észreveszel, és töltsd fel a weboldaladra azonnal.
  Néhány nap múlva majd visszaolvasod az oldaladon, és ha látsz benne hibát, majd kijavítod ott. Nem az a lényeg, hogy tökéletes legyen, hanem az, hogy LEGYEN! A tökélesség később is ráér!
 • Ahhoz, hogy sok-sok ötleted legyen, gyűjtsd a témákat egy dokumentumba, amikről szerinted írni kellene, és bővítsd a listát azokkal a kérdésekkel, amiket az oldal olvasói vagy az ügyfelek tesznek fel. Mindig legyen legalább 15-20 cikkötleted a tarsolyban, így sosem fordulhat elő, hogy egy reggel nincs miről írni…
 • Plusz egy tipp: Ne nagyon nézd meg, hogy mások miről írtak, írtak-e már erről a témáról, amiről éppen akarsz, és azt hogyan oldották meg, mert óhatatlanul is átveszed az ő gondolatmenetüket, és nem tudsz tőle elrugaszkodni. Igazából semmit se olvass írás előtt – hiszen értesz ahhoz, amiről írni akarsz! –, hanem vesd bele magad az alkotásba!

Hajrá! Azt tanácsolom, hogy elsősorban EREDMÉNYES akarj lenni, ne pedig hatékony. Az eredmény az üzletben elsődlegesebb, mint a hatékonyság!

Ha azt szeretnéd, hogy mi írjuk meg a szövegeidet, akkor itt várunk szeretettel: RitArt Szövegírás Szolgáltatás>>

Posted on: 2018-10-13, by :

Vélemény, hozzászólás?