A 3 leginkább működő poszttípus a FB-on

Facebook szöveg

közösségi média marketing a közösségi oldalak bevonását jelenti a reklámkampányodba. Azonban a közösségi oldalak nem csak egy-egy kampány erejéig használhatók, segítségükkel az év 365 napján kedvedre elérheted vásárlóidat friss akciókkal, aktuális információkkal. A legnagyobb eredmény a Facebook marketing segítségével érhető el.

közösségi média marketing legfőbb előnye, hogy egy praktikus termék, egy új szolgáltatás futótűzként képes terjedni a média felületen. Posztjaidban fontos a jó fogalmazás és a jól sikerült fotó is! Lássuk, mely három poszttípus az, ami tarol a közösségi hálókon!

Kép rövid hozzáfűzni valóval

Képek posztolásával biztos a siker! Bármi legyen is a tevékenységed, biztosan akad ötleted a munkád kapcsán, ami megér egy-egy posztot! Engedd szabadon a fantáziád, ne légy mindig tárgyilagos! Posztolj képeket a legújabb termékekről és tölts fel olyan képeket is, amikor a nálad kapható termék használatban van!

Egy deszka önmagában pl. elég unalmas tartalomnak tűnik, de ha megmutatod, mi minden készülhet belőlük, már egészen másképp hatnak a bejegyzéseid! Az ilyen ötleteknek biztosan lesz eredménye, hiszen feliratkozóid érdeklődnek a kínálatod iránt! Bátran tegyél fel kérdést a posztodban, (Pl. “Te örülnél egy ilyen előtetőnek?”) hiszen nem véletlen, hogy a közösségi média oldalakat gyakran kommunikációs csatornaként aposztrofálják!

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

Elgondolkodtató, rövid szöveg

közösségi média marketing tevékenység olyan posztok megosztásának lehetőségét is magába foglalja, amelyek nem tartalmaznak képet. Bár a Facebook marketing mindenfajta poszttípusnak helyt ad, nem mindig a képes poszt a nyerő! Előfordulhat, hogy egy jól megírt, elgondolkodtató, rövid szöveg kelendőbb, mint egy kép!

A csak szöveges posztok közül népszerűek, ha valamilyen vélemény irányzat mellett teszed le a voksodat, vagy az arany középútra mutatsz rá. Ez alatt nem a politika és a vallás értendő, azt nagy ívben kerüld el!

Posztjaid témájában el lehet rugaszkodni a saját konkrét termékeidtől, de a tartalmad mindig kapcsolódjon hozzá! Ha pl. egy balatoni nyaralód van, nyugodtan írj a környék eseményeiről, nevezetességeiről, hiszen ezek a lehetőségek mind a terméked további erősségeit mutatják be! Csak rendkívüli esetekben írj más témában, de akkor is figyeld az oldalelemzéseket!

Pontokba szedett hasznos tippek

Végül szintén egy közkedvelt poszt forma, amikor a szöveges tartalom pontokba van szedve. Ennek az az előnye, hogy átlátható, érthető és azt sugallja, hogy hamar el lehet olvasni. Márpedig manapság az idő drága, így mindenki gyorsan akar hozzájutni az információhoz, mint minden máshoz!

Ha a poszt első ránézésre könnyedén elolvasható, a belőle kapható információ hamar elsajátítható, nagy eséllyel fogják elolvasni a feliratkozóid és a közösségi média marketing kulcsfontosságú részeként ismert “lájkot” is minden bizonnyal bezsebeled majd!

A pontokba szedett tippeket tartalmazó bejegyzések első ránézésre magukba szippantják az olvasót, hiszen semmi bonyodalom, semmi érthetetlen, fölösleges “rizsa” nem kacsingat a szövegből, csak a rövid és tömör információk, amikre a feliratkozóidnak szüksége van!

Posted on: 2018-11-08, by :

Vélemény, hozzászólás?