SEO hacking tippek 3. rész

SEO szövegírás, SEO tippek

Ingyenes, hatékony, és meglepő megoldásokból sosem elég, ha a növekedés a célunk. Nem kellenek ahhoz milliók, hogy sikeresebb és ismertebb legyél. Milliók inkább a bevételi kasszába kellenek, nem a látogatószerzésre. Folytatjuk SEO hacking tippek és SEO szövegírás tippek cikksorozatunkat a harmadik résszel, újabb öt ingyenes látogatottság és elismerésnövelő tippel.


A korábbi részek:
SEO hacking tippek 1. rész
SEO hacking tippek 2. rész

Miniinterjúk TOP ügyfelekkel

Mit? – Készíts miniinterjúkat a TOP ügyfeleiddel, és tedd ki ezeket az oldaladra egy külön aloldalra, és minden miniinterjúból mutasson link arra a termékoldalra, amiről az ügyfél beszél.

Miért? – Óriási ereje van annak, ha az oldaladra látogató, potenciális ügyfelek azt látják, hogy nem ők az első legyek a 10 milliárdból. A társadalmi bizonyíték elve segít a vásárlás mellett dönteniük.

Hogyan? – A miniinterjú lényege, hogy arról beszéljen az alany, hogy „hogyan tette könnyebbé az életét a termék?”, illetve, hogy „hogyan hozott számára több hasznot a termék?”.

Ez nem a hírességek meginterjúvolása, itt nem magukról kell beszélniük, hanem a termék hasznáról, előnyéről, és csak néhány mondatban. Nagyon fontos, hogy kérj tőlük kis képet, amit kitehetsz a szövegük mellé, és nagyon fontos, hogy ne felejtsd le a termékre mutató linket. Természetesen a termék oldalára is kiteheted a véleményeket.

Megjegyzés: Ha az idők során valamelyik véleményadó azt kéri, hogy távolítsd el azt az oldaladról, akkor kérdés nélkül tedd meg. A miniinterjú leegyeztetése pedig történjen emailben, hogy nyoma maradjon.

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

Youtube csatorna

Mit? – Hozz létre oktató jellegű youtube csatornát a vállalkozásnak, és rendszeresen ossz meg olyan tartalmakat – röviden -, amiket megnézve az ottani látogatók is elkezdik megismerni a neved, illetve a te saját látogatóid ott is találkozhatnak veled.

Miért? – Azt mondják, hogy aki nincs a Facebook-on, az nem is létezik, de ha egy vállalkozás nincs a Youtube-on, akkor az is tekinthető nem létezőnek. A videók alá beteheted a linkedet, bár linkerőt nem fogsz kapni onnan, de látogatókat könnyen!

Hogyan? – Felejtsd el a beszélőfejes, unalmas, andalító videókat. Légy frappáns és hasznos, de a másik végletbe se csapj át, hogy hetekig molyolsz egy olyan videóval, amitől majd azt reméled, hogy szárnyára kapja az Internet. Nem fogja, és nem is ez a cél! A cél a forgalomterelés hosszú távon.

Hozz létre csatornát, tölts fel videókat, és embeddeld be a saját oldaladba ezeket a videókat a youtube-ról.

Két legyet egy csapásra: a videókat feltöltheted a Facebookra is, az automatikus videólejátszás miatt ott nagy megnézési arányra is számíthatsz, bár olyanokra, akik majd emlékezni is fognak rád, nem nagyon.

Kommentelés máshol

Mit? – Kommentelj, beszélgess olyan BLOGOKON, ahol külön kell megadnod a nevedet, email címedet, oldalad linkjét. Nem jó megoldás a FB-on kommentelni minden felé… A figyelmedet inkább irányítsd a témádba vágó oldalakra, ha arról van szó, hogy a szórakozás helyett inkább építkezni akarsz.

Miért? – Azt már tudjuk, hogy a blogok kommentjeiből esetlegesen ránk mutató linkek igen jó linkerőt tudnak képviselni, hacsak nem állította be a blog gazdája, hogy az innen származó linkek nofollow attribútummal legyenek ellátva – de ennek előfordulását gyakorlatilag ezrelékekben lehet lemérni. Ugyanakkor nemcsak a linkerő számít, hanem a közösségi jelenléted is. Tilos trollkodni, veszekedni, vitákba belemenni.

Hogyan? – Kövess olyan blogokat, ahol számodra értékes közönség van, és elegyedj szóba velük, illetve a blog tulajdonosával. Mutasd meg, mihez értesz, milyen ember vagy, mutasd a jó önmagad. A blogokon való kommentelésnek önmagában olyan reklámértéke lehet, mint egy-egy rádióspotnak! Ráadásul tartósabb is.  Lassan 10 éve tartó ismeretségeim és barátságaim alakultak ki csupán azzal, hogy nagy forgalmú blogokon beszélgettem másokkal, és az első elkötelezett látogatóimat és vevőimet is így szereztem!

Megjegyzés: ne ess túlzásba! Ha több kommented jön létre más oldalakon a neveddel, mint másmilyen tartalom (saját oldaladon), akkor könnyen előfordulhat, hogy azt a másik oldalt a te saját oldalad elé fogja sorolni a G, amikor a nevedre keresnek! Meg kell találni a te saját oldaladra billenő „egyensúlyt”, és ezt úgy tudod elérni, hogy ha több helyen is kommentelsz, nem csak egy helyen, és közben persze gőzerővel építed a saját oldaladat IS.
Ismétlem: FB nem pálya. Egy pillanatig sem hasznos az, ha bárhova hozzászólsz ott. Ha FB függő vagy esetleg, akkor itt van egy leszoktató program: Így szoktasd le a vállalkozásodat a Facebook függőségről

Élet a FB-on túl

Mit? – Általában az az alapvetés egy-egy blogtulajdonos életében, hogy megír egy cikket, publikálja, majd megosztja a FB-on, és várja az aranyesőt. Ami persze nem jön. Új sémákat kell kialakítani, és rá kell szokni arra, hogy ha mondjuk holnap lekapcsolnák a FB-ot (ahogy azt megteszik világszerte nap mint nap), akkor is legyenek csatornáid, amikről embereket terelsz magadhoz.

Miért? – Nagyon kényelmes egy linket megosztani a FB-on. Azonnal behívja a képet a cikkből, ha meg nem, akkor két kattintás és fel lehet tölteni, egy gombnyomással ki lehet posztolni, és megjelenik egy számláló is, hogy hányan „látták” a megosztást, nem beszélve az egyéb interakciókról. Aztán meg az ember rákattan arra, hogy ezeket a számokat akarja mindenáron javítani: elérést, lájkokat, megosztást, hozzászólást. Közben ezzel csak azt érjük el, hogy a FB-ot építjük, nem a saját vállalkozásunkat. Ez őrülten veszélyes! Vállalkozások, amik csak FB-ra alapozzák a hírnevüket, halálra vannak ítélve!

Hogyan?  – Meg kell keresni azokat a csatornákat is, ahol meg tudjuk osztani az új cikkeinket, akár nem konkrétan ugyanabban a szöveges formában. Magyarországon ott a propeller.hu, ahova bárki küldhet be tartalmat. Vannak fórumok, ahol meg lehet osztani az új cikkeket. Ott a már említett SlideShare.net, és a Scribd.com, ahova átkonvertálva szintén mehetnek márkázva, linkekkel ellátva a cikkeink. Ez több munka? IGEN! És vajon több eredmény? IGEN!
Továbbá ott van az összes többi közösségi oldal: A G+, a Mo-n oly’ mostohagyerek Twitter, o, ott a LinkedIn, de ha nemzetközi piacra célzol, akkor meg konkrétan végtelenek a lehetőségek a megosztásokra. Szerencsére van élet a FB-on túl, használd ki!

Ott légy vicces, ahol senki sem számít rá

Mit? – Azokra az oldalakra, amiket az Olvasóid akkor látnak, ha leiratkoznak a hírlevélsorozatodról, tegyél vicces, frappáns, vagy épp elgondolkodtató dolgokat, és próbáld meg őket rávenni, hogy iratkozzanak vissza.

Miért? – Óriási kincs az az Olvasó, aki feliratkozik hozzánk, hogy elkérje az ingyenes anyagunkat. Ha el akar menni, azt persze nem lehet megakadályozni, és nem is szabad, de attól, hogy tőlünk leiratkozik, még szerethet bennünket! Búcsúzz tőle frappánsan, és próbáld meg visszacsalni – esetleg egy másik csalira, ami érdekelheti őt! (Igen, legyen MÁSIK CSALID is.)

Hogyan? – Pofonegyszerű: a leiratkozást visszaigazoló oldalba ágyazz be videót, tegyél be képet, vagy rövid felvezetővel linkeket a többi csalidra, oldaladra, projektedre. Még búcsúzás közben is tudod magad marketingezni, tök ingyen!

Megjegyzés: lehetsz annyira különleges is, hogy a leiratkozóknak ajándékot adsz: olyan búcsúanyagot, amit csak azok láthatnak, akik bármilyen oknál fogva is, de elhagyják a köreidet. Szerinted mi a jobb? Ha soha többé nem gondolnak rád, vagy ha a későbbiekben is jó szívvel gondolnak rád?

Innen folytatjuk további öt, hasonlóan ingyenes tippel!

Jó munkát!
Vidi Rita

Mi megírjuk neked! 🙂

Posted on: 2018-11-20, by :

Vélemény, hozzászólás?