Webshop téma újratöltve – legyen külön csali, vagy ne legyen?

Webshop szöveg

Webshopod van, és már tudod, milyen nagy erő az, ha hírlevelet küldesz ki a nálad már vásárolt, marketing célú levelekre feliratkozott ügyfeleknek? De mi van azokkal, akik még nem vásároltak, viszont nagy számban – akár többször is – jártak már a webshopodban, mégsem tudod őket elérni?

Vajon érdemes csalival megfogni a webshopok nem-vásárlóit?

A webshopokban általában azok szoktak feliratkozni, akik már vásároltak is, vagy épp vásárolnak. A legtöbb helyen technikailag alapból meg van oldva az, hogy a vásárlásnál az általános szerződési feltételek elfogadása mellett ott van az is, hogy „Kérek értesítést akciókról, újdonságokról”, és hát a legtöbben nyilván kérnek is.

De nem mindenki jut el a vásárlás ezen pontjáig, ahol véglegesíti a megrendelést, pedig lehet, hogy még a kosárba is berak ezt-azt, de végül úgy távozik, hogy lehet, hogy soha többé nem látjuk őt. Elindult az úton, amin szerettük volna végig vezetni, de aztán valami miatt meggondolta magát, és mi bottal üthetjük a nyomát.

Nagyon sok webshopban látható már, hogy a böngésző navigációs gombjai felé – vissza gomb, előre gomb, bezárás gomb – mozgatva az egeret, előjön egy kis felugró ablak, mindenféle varázslatosnak tűnő szöveggel, és megpróbál rávenni bennünket arra, hogy iratkozzunk fel, és kérjük el az ajándék tanulmányt, vagy akciós kupont, vagy bármit, amit kínálnak. A lényeg, hogy ne menjünk el anélkül, hogy ott ne hagynánk az email címünket.

A dolog zseniális, hatékony, technikailag ma már nagyon könnyen kivitelezhető, de azért ne tegyük fel csakis erre az életünket!

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

Ha már van egy egyedi csalid, egy tanulmányod, egy segédleted, titkos infók összegyűjtve, megturbózva egy jópofa kuponnal is, akkor érdemes azt a többezer éve bevált módszert is kipróbálni, hogy elsősorban nem vásárlásra tereled az embereket a webshopodra, hanem kiemelten az ingyenesen letölthető cuccokra.

Mert ugye mi is az alap folyamat egy webshopban? Az, ami egy boltban.

Odamegyek/bemegyek megnézni, hogy mit lehet vásárolni, és amikor vásárlás nélkül akarok kijönni/eljönni, akkor megszólítanak.

De mi van, ha nem vásárolni csalogatom oda az embereket, hanem információkért? Mi van, ha egyetlen pillanatig sem kérem azt tőlük, hogy vásároljanak, nézzék meg a választékot, és ha esetleg nem akarnak vásárolni, akkor majd megkínálom őket valami csábító ajándékkal, hanem FORDÍTVA csinálom?

Megkínálom, elcsábítom, lekötelezem őket, és UTÁNA közlöm azt, hogy itt természetesen lehet vásárolni is.

A modern pszichológiában és marketingben ezt hívják a szívesség elvének. Ha adsz, ha ajándékozol, akkor a megajándékozott viszonozni akarja majd.

Ha adsz egy ütős ekönyvet például a laptopok vásárlásának minden rejtett és titkos bennfentes infójáról, akkor az, aki ezt megkapta tőled ingyen és bérmentve, az sokkal könnyebben bírható vásárlásra, mint az, aki vásárolni akart ugyan, de félbehagyta, és az elnavigáláskor feliratkozott, mert azt gondolta, hogy „najóóóó, ám legyen”.

A kilépőablakos feliratkozó gyűjtés egy teljesen más minőségű folyamat, de természetesen ez is milliószor többet ér, mint csak úgy hagyni elmenni bárkit is az oldalról.

Ugyanakkor, az elmúlt évezredek törvényeit és az emberi elme tulajdonságait nem kell sutba vágni azért, mert tök jól le lehet programozni ezt az exitpopupos technikát.

Mit javaslok webshopoknak?

Alakíts egy kicsit a folyamataidon, tedd elérhetővé a csalidat közvetlenül is, próbáld széles körben terjeszteni, és máris két féle célcsoportnak kommunikálhatsz:

  1. azoknak, akik akartak ugyan vásárolni, de meggondolták magukat, és egy NEMvásárlási döntés után iratkoznak fel,
  2. és azoknak, akik majd egyszer akarnak vásárolni, de most még csak infót gyűjtenek, és hálásan köszönik, hogy tőled kapják meg.

Ha már van egy jól működő csalid, ne korlátozd le, hogy csak közvetlenül lehet elérni, vagy csak kilépő látogatóként, hanem két csatornán toborozd rá egyidejűleg a regisztrálókat: a csalira közvetlenül is küldd a még nem vásárló embereket, akik majd hálásak lesznek neked, és természetesen használd a popupot is.

🙂

Vannak helyzetek, amikor két úton is lehet járni egyszerre. Ez mindig előrevezetőbb, mint egy út. Tudod, mindig érdemes több vasat tartani a tűzben 

Vidi Rita

Mind a csalidat, mind az összes szövegedet szívesen megírjuk a webshopodba!

Posted on: 2018-11-02, by :

Vélemény, hozzászólás?