SEO hacking tippek 4. rész

SEO szövegírás, SEO tippek

Manapság nem lehet arra alapozni egy vállalkozás sikerét, hogy majd hosszú évek kemény munkájával nagy sikerekre leszünk várományosak, mert a hosszú évek olyan drasztikus változásokat tudnak hozni, hogy mire megerősödne a vállalkozásunk, addigra már eltűnik az a piac, amin tevékenykedni akartunk, vagy annyira megváltozik, hogy már nem is akarunk vele foglalkozni. Nincs idő tötyörészni, pörögni kell, mert a pörgés = siker és pénz.

Jöjjön a SEO hacking tippek 4. része, de előbb lássuk az első hármat emlékeztetőül, ha esetleg nem találkoztál volna még velük:

SEO hacking tippek 1. rész

SEO hacking tippek 2. rész

SEO hacking tippek 3. rész

SEO szövegírás tippekkel is felvértezünk, persze, csak ha akarod.

Ágyazd be magad!

Mit? – Ehhez kellhet egy programozó: készíttess saját plugint az oldaladra, ami azt tudja, hogy a te cikkeidet be lehet velük ágyazni máshova, más oldalakra.

Miért? – Szerinted a Youtube hogyan lett ennyire menő? Nem, nem úgy, hogy oda kellett járni az oldalra, hanem úgy, hogy szabadon engedélyezi másoknak, hogy saját oldalukon használják az ő tartalmait! Ugyanezt csinálja az Instagram, a Pinterest, és sorolhatnám. El sem tudod képzelni azt a terjedési sebességet, amit ez a megoldás tud okozni számodra, úgyhogy bármennyibe is kerül, érdemes megcsináltatni. (Ui: ez egy több millió dolláros tipp, ne legyints rá!)

Hogyan? – Kérdezz meg szakembert, programozót, aki jártas html és php programozásban. Nem fog milliókba kerülni, mert maga a kódsor egyszerű, de tesztelni kell, hogy minden mindennel kompatibilis legyen. Ezt nem ma fogod megcsinálni, de szerintem ezzel nagyon komolyan kell foglalkoznod.

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

Hosszú cikk, ami nem annyira hosszú

Mit? – Ha túlságosan rövidnek tűnik egy cikk az oldaladon, mert nyilvánvaló, hogy a G-nek írod 😉(G=Google), keresőoptimalizálási céllal, akkor bővítsd ki képekkel, ábrákkal, infografikával, és máris készen van a kilométeres cikk, aminek megírásával 15 percet foglalkoztál.

Miért? – Egyre inkább afelé mutatnak a dolgok, hogy bebizonyosodik: a 3000-4000 leütéses cikkeket jobban szereti a G, mint az ennél kevesebbeket. De ha ezt megírod, még ez is csak egy A/4-es oldal, és bár ezzel gyorsan lehet végezni, az ötvenedik ilyen cikknél már eléggé kilóg a lóláb, hogy még véletlenül se vagy hajlandó hosszabbat közölni.

Hogyan? – Ezért meg kell turbózni az ilyen cikkeket is ábrákkal, grafikonokkal, híres emberek idézetével, az oldaladról vett előző kommentekkel (!!!) infografikával. Így a ugye a képeket is lehet SEO-zni, a híres ember idézete eleve egy „sasok hátán technika”, a kommentek meg nagyon fontosak a G-nek, úgyhogy sok legyet lehet ezzel egy csapással leütni, és nem egy bonyolult munka.

Rólam… kicsit több linkkel

Mit? – A Rólam/Rólunk oldalon is el kell adni a csalit, az olcsó terméket, a legnépszerűbb terméket.

Miért? – A Rólam – bemutatkozás – menüpontot meglepően sokan megnézik, elolvassák. De ha megállunk annál, hogy „innen és innen indultam, ezen és azon mentem keresztül, rájöttem, hogy tudok segíteni az embereknek, kitaláltam valamit, stb.”, akkor az igazán informatív, csak éppen elszalasztjuk a konkrét lehetőségét annak, hogy ott helyben jól ki is használjuk a magunkról felépített pozitív kép erejét.

Hogyan? – Pofon egyszerű: szépen kibővíted a Rólam/Rólunk menüpont szövegét azzal, hogy hol lehet feliratkozni, és miért érdemes, hol vannak a legolcsóbb termékek – pl. könyv -, és hol vannak a legpopulárisabb termékeid, és szépen linkekkel el lehet az Olvasókat navigálni az adott helyekre.

Social gombok

Mit? – Állítsd be a social gombokat az oldalon úgy, hogy MINDIG látszódjanak, és állítsd be az összes lehetséges közösségi médiás elérhetőségedet is egyúttal, úgy mint Twitter, Facebook, G+, LinkedIn, Youtube csatorna, stb.

Miért? – Az ember azt gondolná, hogy a leghatékonyabbak a cikkek elején és/vagy végén elhelyezett közösségi médiás megosztási lehetőségek, elvégre az Olvasó vagy előre tudja, hogy érdemes megosztania (ez vicc), vagy szépen komótosan végigolvasva a cikket mérlegeli azt, hogy érdemes-e megosztania (nagyon naiv, aki ebben hisz.)

Az igazság az, hogy általában a cikk közepén, valamilyen frappáns bekezdésnél szoktuk azt érezni, hogy „hú, ezt meg kell osztanom”, és ilyenkor nem tekerünk fel (ha ott van a gomb és egyáltalán emlékszünk még rá), mert akkor nem fogjuk tudni, hogy hol tartottunk. Illetve le sem tekerünk, hanem igyekszünk ugyan figyelmesen tovább olvasni, de a megosztási gondolatunkkal már kiestünk a flow állapotból, és nem tudunk belerázódni újra, ezért még frusztrált Olvasók is leszünk ráadásként. Így a lenti gombokkal sem fogunk megosztani… Rengeteg felhasználó nem osztja meg a számára érdekes, fantasztikus, felemelő tartalmakat, mert egyszerűen rossz helyen vannak a megosztó gombok.

Hogyan? – Lebegő oldalmenüvel érdemes ezt megoldani az oldalon, ami azt eredményezi, hogy görgetés közben jönnek velünk a gombok, mindig szem előtt maradva így. Akármikor is jut eszébe így az Olvasónak megosztani, azonnal meg tudja tenni.

Megjegyzés: jól látható helyre – ez is lehet lebegő – a saját közösségi médiás profiljainkat is fel lehet tenni, hogy ha valaki kapcsolatba akar velünk lépni, akkor azon a platformon tehesse, ami számára a legkényelmesebb. (Már ha mindenképp muszáj, hogy kapcsolatba léphessenek velünk.)

Emberpiramis

Mit? – Megosztásokért, lájkokért, hozzászólásokért ígérj valami ajándékot, eredményt, publikációt, bármit.

Miért? – Minden vállalkozás arról ábrándozik, hogy az ő terméke, szolgáltatása, vagy épp csak oldala annyira fantasztikus, hogy emberek milliói alig várják, hogy megoszthassák más emberekkel. A valóság ezzel szemben az, hogy még a legszuperebb dolgokat is csak pár százan osszák meg hónapok alatt, csupán csak azért, mert nincs egy mögöttes cél hozzárendelve, amivel ők még különösen jól járnak. Azt senkitől nem várhatod el, hogy a napi 80-90 megosztása mellé majd még a tiédet különös figyelemmel fogja kezelni, de azt elvárhatod, hogy ha a te megosztásodért külön ajándékot, meglepetést, vagy plusz infót kap, akkor a többi 80-90 bugyuta megosztása egészen hátra fog sorolódni, a tiéd mögé.

Hogyan? – Ígérj nagyon tartalmas anyagot, de csak akkor add közre, ha elér X megosztást, vagy Y lájkot, vagy Z hozzászólást. A megosztást, a lájkot, a hozzászólást igényfelmérésnek tekinted, és ezt közölheted is velük, hogy ez a publikálás feltétele. Tehát, ha nem lesznek meg a megosztások/lájkok/hozzászólások a kívánt számban, akkor SENKI nem fogja megkapni az anyagot.

Pl. Infógrafika első 1/3-át tedd ki, és közöld, hogy azonnal publikálod a többit, ha kap az első 1/3-ad 200 lájkot. Ha nem kap, megtartod magadnak az infót, pedig hát mindenki tudhatja, hogy az információ hatalom… 😉

Megjegyzés: ne kérj túl sokat. 100-200 lájk igen szép teljesítmény, kezdd alacsonyabb számokkal, és az idők során haladj felfelé. A projektet futtatni kell kicsit a közösségi médiában, azon a platformon, ahol a legtöbb interakciót várod el. (Pl. FB, Twitter, G+)

Innen folytatjuk, mert még van öt ütős tippünk!

Jó munkát!
Vidi Rita

Ja, és ha sokallnád a munkát, mi megírjuk helyetted>>

Posted on: 2018-11-22, by :

Vélemény, hozzászólás?