Szövegírás a mindennapokban – avagy rutin az eredményekért

Szövegírás rutin

Hogyan érdemes szervezni az életünket, hogy ha sokat akarunk írni, és nem vagyunk szövegírók, nem a szövegírás a fő hivatásunk, hanem a vállalkozásunk? Hogyan alakítsuk át – vagy ki – a napirendünket, ha eldöntöttük, hogy szeretnénk megturbózni az oldalunk eredményeit friss tartalmakkal?

Engedj meg egy személyes információt azért, hogy egy gyakorlati példán keresztül mutassam be neked, hogyan lehet hatékonyan és eredményesen friss tartalmakkal ellátni az oldalainkat vállalkozóként, miközben nem ez a tevékenység uralja az életünket, nem veszi át a hatalmat fölöttünk.

Megmondom én hogyan csinálom.

Fontos tudni rólam, hogy alapvetően éjszakai bagoly típus vagyok, tehát szeretek későig fenn lenni, és reggel sokáig aludni. Az ember azt gondolhatná, hogy ilyen bioritmussal az a legpraktikusabb, ha akkor alkotunk, amikor már az egész család elszenderedett, a gyerekek alszanak, a kutya is lefeküdt már, és a macska is behúzódott a vackába. Csend van, nyugalom, békesség, csak az éjszaka neszei hallatszanak, és akkor belecsaphatunk végre… az ALVÁSBA!

Mert az írásba nehéz lesz, még nekem is nehéz éjszaka írnom, pedig én bármikor képes vagyok belefogni, és bármennyit képes vagyok írni, és mint említettem, az éjszaka az én világom.

Mindezek ellenére a legjobban reggel szeretek írni, és évek alatt bebizonyosodott, hogy ez működik a legjobban. Amikor MÉG mindenki alszik, és én felébredek mindenki más előtt 1-1.5 órával – pl. így hétvégén –, elkészítem a kávémat, iszom egy fél liter vizet, és mielőtt még megnézném az emailjeimet, elkezdenék FB-on válaszolgatni a kérdezőknek, vagy egyéb más, a vállalkozásomat érintő tevékenységet – agyalást, szervezést, koordinálást, intézkedést – végeznék, megnyitom azt a fájlt, amibe a témaötleteimet gyűjtöm – előre megírt címek formájában –, és nekifogok írni.

Ritart Szövegírás Banner
Ha szereted a bevételeket és a profitot számolgatni, akkor bízd ránk a szövegírást!

Azért csinálom így, mert még a reggeli nyugalomban egyszerre teszek az aznapi érdeklődésfelkeltésért, és a hosszú távú célokért is. Elvégre egy cikk nem a pillanatnak szól – mint egy FB poszt –, hanem gyakorlatilag az örökkévalóságnak.

Szóval, nekem is csak néhány trükköm van:

  1. Van egy fájlom – egy word dokumentum –, amibe kezdetnek összeírok egy aktuálisan intenzíven tárgyalt témakörhöz 15-20 cikkötletet, és elkezdem ezeket sorban megírni, ahogy eszembe jutottak.
  2. Sárgával kiemelem, amit már megírtam, hogy látványos legyen a haladás.
  3. Reggel ezzel kezdek: fájl megnyit, cím egy új dokumentumba átmásol, cikk megír, feltölt, időzít, szerkeszt, stb.
  4. Ha a cikk írása közben eszembe jut egy kapcsolódó téma, amiről lehetne írni, és még nem szerepel a listában, akkor beírom úgy, hogy címet adok neki. Így mindig van 15-20 megírandó cikk, mert bár fogynak, de közben újra is termelődnek az új szempontok, új megközelítések, új, kiemelésre méltó részletek.
  5. A gyűjteményem cím alapú, nem rövid vázlat, nem kulcsszó, hanem maga a cím, ami nyilván beszédes. Például ez a cikk, amit most olvasol, szó szerint így szerepelt a listában: Szövegírás a mindennapokban – avagy rutin az eredményekért – ez azért jó, mert ha számomra is beszédes, akkor a te számodra is az lesz. Nem tudom, mikor írtam fel, de ma ez került sorra, és nem kellett az emlékeimben kutatnom, hogy miről is kell szólnia.

Ennyi az egész.

Nem éjszakára hagyom az írást, mert akkor már mindkét agyféltekém fáradt. Reggel írok, mert ilyenkor kicsit versenyzek is a világgal, hogy mire ti felébredtek, és megnyitjátok a böngészőt, addigra én már készen legyek az aznapi egyik legfontosabb online marketing feladatommal.

Próbáld ki, menni fog!

Természetesen mi szívesen megírjuk helyetted>>

Posted on: 2018-10-19, by :

Vélemény, hozzászólás?